کمبود کدام ویتامین باعث بی‌خوابی می‌شود؟-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

کمبود کدام ویتامین باعث بی‌خوابی می‌شود؟

بی خوابی یک اختلال است که به خواب رفتن یا داشتن خواب عمیق را دشوار می کند. در حالی که استرس، افسردگی، برنامه خواب نامنظم، بیماری جسمی و ناراحتی همگی می توانند منجر به بی خوابی شوند، برخی ویتامین ها می توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۷ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۳۰۵۵

به گزارش راهبرد معاصر جای تعجب نیست که کمبود خواب می تواند شما را تحریک پذیر کند و بر توجه و کارایی شما تأثیر بگذارد. در حالی که عوامل مختلفی مانند استرس، تغذیه و کمبود ورزش همگی می‌توانند موجب بی‌خوابی شوند، اما جالب است بدانید که کمبود برخی ویتامین ها نیز می تواند کم خوابی را تشدید کند.

ویتامین B12
ویتامین B12 برای کمک به پیشگیری از اختلال فاز خواب ثابت نشده است اما مطالعات متعددی در تلاش برای درک اثربخشی آن در اختلال خواب ریتم شبانه‌روزی هستند. کمبود این ویتامین، یکی از عواملی است که منجر به ایجاد افسردگی می‌شود، که همین افسردگی می تواند منتهی به بیخوابی بشود. ویتامین B12 به تولید انرژی در بدن کمک می کند و تولید گلبول های قرمز را افزایش می دهد. ویتامین B12 به دلیل نقش ویژه ای که دارد در پیشگیری از کم خونی که بیشتر منجر به خستگی می شود، کمک می کند.

ویتامین D
چندین مطالعه ویتامین D را با کیفیت خواب مرتبط می دانند. تحقیقات مختلف کمبود ویتامین D در خون را با پایین بودن کیفیت خواب مرتبط می‌دانند. از سوی دیگر، مصرف دوزهای بالای ویتامین D ممکن است با کاهش سطح ملاتونین 4، هورمونی که چرخه خواب شما را کنترل می‌کند، مرتبط باشد.متخصصان بهداشت توصیه می‌کنند که بهتر است ویتامین D را در صبح مصرف کنید. مصرف آن در شب در تولید ملاتونین اختلال ایجاد می‌کند و بر کیفیت خواب تأثیر می‌گذارد.

ویتامین C
ویتامین C می تواند بر طول مدت و کیفیت خواب شما تأثیر بگذارد. اگر خواب کافی دارید، به احتمال زیاد، ویتامین C کافی در بدن شما وجود دارد. کمبود ویتامین C در بدن می تواند منجر به خواب کوتاه‌تر و سبک تر شود. غذاهای غنی از مواد مغذی مثل مرکبات، کلم بروکلی و فلفل دلمه ای می تواند سطح ویتامین C را در بدن تقویت کند.

ویتامین B6
ویتامین B6 برای انواع فعالیت های بدن حیاتی است. به عنوان مثال، به سلامت ایمنی و رشد و عملکرد شناختی کمک می کند. چندین مطالعه کشف کرده اند که ویتامین B6 به خواب کمک می کند و روی رویاها تأثیر می گذارد. قبل از مصرف هر گونه مکمل، از جمله ویتامین B6، باید با پزشک مشورت کنید. مقدار بیش از حد B6 در بدن می تواند مضر باشد.

ویتامین E
ویتامین E یک آنتی اکسیدان موثر است که به محافظت از سلول های بدن شما در برابر آسیب کمک می کند و به مشکلات مربوط به سلامت خواب کمک می کند. بنابراین، اگر بدن شما دارای سطوح کافی ویتامین E باشد، احتمالا خواب باکیفیت بالاتری را تجربه خواهید کرد. برخی از عوارض جانبی رایج کم خوابی که ممکن است به دلیل کمبود ویتامین E تجربه کنید شامل از دست دادن حافظه و زوال ذهنی است. زمانی که خواب کافی ندارید ممکن است در یادآوری خاطرات کوتاه مدت و بلندمدت مشکل داشته باشید. ویتامین E می تواند به سلامت و عملکرد مغز کمک کند.

کلسیم
این آرامبخش طبیعی اثر مسکن روی سیستم عصبی بدن دارد و در ماست کم‌چرب، شیر، پنیر و آب‌پرتقال غنی شده با کلسیم وجود دارد.

روی
کمبود روی در بدن باعث بی‌خوابی می‌شود. این ماده معدنی را می‌توان در گوشت گاو، غذاهای دریایی و میگو، تخمه آفتابگردان، جگر گوساله و غلات غنی شده پیدا کرد.

آهن
کمبود این ماده معدنی در بدن علائمی مانند سندرم پاهای بی‌قرار ایجاد می‌کند. آهن در فیله گوشت گاو، گوشت بوقلمون، جگر، گوشت قرمز، زرده تخم‌مرغ و سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج، حبوبات، میوه‌های خشک و زردآلو وجود دارد.

مس
این ماده معدنی، تنظیم‌کننده هورمون سروتونین است که در غلات کامل، لوبیا، آجیل و دانه‌های خوراکی، سیب‌زمینی و سبزیجات برگ‌سبز تیره یافت می‌شود.
200 کالری هنگام خواب
محققان توصیه می‌کنند چنانچه افراد تمایل دارند قبل از خواب نیز وعده‌ای خوراکی مصرف کنند، بهتر است موادی را انتخاب کنند که زیر 200 کالری داشته باشد و بهترین گزینه، نصف کربوهیدرات و نصف پروتئین است که در ترشح هورمون سروتونین نیز اختلالی ایجاد نکند./سلامت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار